Media

Vernieuwde Kracht van Cultuur online

3 maart 2012 -

De Kracht van Cultuur is er weer. In een vernieuwde vorm willen we als vanouds berichten brengen over kunst en cultuur uit niet-westerse landen en over cultuur in samenhang met ontwikkeling. De vernieuwde site is online vanaf maart 2012. Wat u nu leest, is het archief van de Kracht van Cultuur van 2003-2010. De berichten van voor 2010 zijn te doorzoeken via Zoek  of via de Index.

Lees meer over de nieuwe opzet in 'Nieuw! De Kracht van Cultuur'  of ga direct naar de nieuwe homepage.

›››

De Kracht van Cultuur pauzeert

juni 2010 -

Vanaf juli 2010 wordt De Kracht van Cultuur voorlopig niet meer geactualiseerd. Een platform als dit kan helaas niet blijven bestaan zonder financiering van organisaties die daar belang aan hechten.

›››

De Kracht van Cultuur vernieuwt samen met Global Village Media

Januari 2010 -

De website de Kracht van Cultuur gaat verder in een breder platform en krijgt een nieuwe uitgever: Global Village Media. In de nieuwe opzet blijft de identiteit van de Kracht van Cultuur gehandhaafd, terwijl het cross-mediale platform van Global Village Media nieuwe, kansrijke perspectieven biedt.

›››

Abiy Demilew Tefera: “Aan marketing schort nog veel”

november 2009 -

Op zijn visitekaartje staat een spreuk van Haile Selassie: "Als we er niet in slagen ons te verenigen zal de geschiedenis ons zeker niet vergeven, want zij zal ons nooit een andere kans geven." Voor Abiy Demilew Tefera lijkt die boodschap een belangrijke motivatie om zich aan te sluiten bij het ARTerial Netwerk.

›››

Mobiele bioscoop uitkomst voor Irak

september 2009 -

De Nederlands-Irakese filmmaker Mohammed Al-Daradji werd er aanvankelijk om uitgelachen, maar nu brengt hij de Irakese bevolking filmcultuur op locatie.

›››

Oegandees kunsttijdschrift kiest voor diepgang

september 2009 -

"Wanneer kunst niet gedocumenteerd wordt, zal het sterven zodra jij sterft. Wanneer je dood gaat, of wanneer je als kunstenaar op een dood spoor zit." Met die filosofie begon Daudi Karungi, kunstenaar en eigenaar van galerie Afriart, het kunstmagazine Start.

›››

Creativiteit en innovatie tijdens Maker Faire Africa

september 2009 -

Kleinschalige producenten uit het gehele Afrikaanse continent wisselden tijdens een innovatiebeurs hun expertise uit.

›››
image

Arts in Africa

juli 2009 -

De website Arts in Africa wil een one-stop portal van informatie over de Afrikaanse kunsten zijn, inclusief over het beleid van overheden en internationale organisaties.

›››

Nieuw podium voor Latijns-Amerikaanse studentenfilm

juli 2009 -

Studentenfilms komen normaal gesproken niet in de bioscoop of op televisie en halen maar zelden een filmfestival. Het Student Shorts-programma van het Latin American Film Festival biedt beginnende regisseurs een kans hun werk te laten zien.

›››

Bioscopenproject voor Afrika van start

juni 2009 -

Des cinémas pour l'Afrique ging tijdens het filmfestival van Cannes officieel van start met de symbolische verkoop van bioscoopstoelen.

›››
Inhoud syndiceren