Culturele uitwisseling

Nationale identiteiten thema op filmfestival Jogjakarta

september 2009 -

Het Filmfestival JAFF, dat van 4 tot 8 augustus 2009 in Jogjakarta plaatshad, vermeed de commerciële cinema en richtte zich op maatschappelijke vraagstukken.

›››
image

The Power of Puppetry verrast Assam

augustus 2009 -

Jonge dorpelingen uit Rampur -  in de politiek onrustige Indiase deelstaat Assam - maakten met eenvoudige middelen een hedendaagse poppentheatervoorstelling.

›››
image

Oegandees muziek- dans- en filmfestival op stoom na valse start

juli 2009 -

Tegenvallende bezoekersaantallen en afhakende sponsoren zorgden bij het eerste Bayimba-festival voor een financieel debacle. Maar het kwam die klap te boven en is er dit jaar, tegen de verwachting in, gewoon weer.

›››
image

De wereld in 2008

juni 2009 -

Jaaroverzicht SICA en de culturele uitwisseling van Nederland in kaart volgens de Buitengaatscijfers.

›››

Bisi Silva: "Afrikaanse en Indiase kunstenaars hebben veel gemeen"

mei 2009 -

Het Centrum voor Hedendaagse Kunst (CCA) in Lagos, Nigeria heeft zijn kaarten gezet op contact, uitwisseling en samenwerking op het zuidelijk halfrond. Directeur Bisi Silva stelde onlangs in Mumbai een tentoonstelling samen met werk van zeven Afrikaanse kunstenaars.

›››
image

Aftrap voor regionaal dansnetwerk tijdens Arabisch Dansplatform

mei 2009 -

In de Arabische regio is de aandacht voor hedendaagse dans de afgelopen jaren in hoog tempo toegenomen. Hoog tijd dus  voor  van een netwerk van choreografen en dansers, vond men in april 2009 in Beiroet.

›››
image

Muziekklimaat Ethiopië bloeit op

mei 2009 -

Neemt Ethiopië de toonaangevende rol van Mali over als het gaat om bruisend nieuw muziektalent? Dat is vooralsnog onwaarschijnlijk, maar de enorme opleving van de muziekindustrie in Ethiopië is opvallend.

›››
image

Flowers, Prince Claus Fund Journal #16

april 2009 -

Het tijdschrift Bidoun is in 2003 opgericht om hedendaagse kunst en cultuur uit het Midden-Oosten te promoten. Daarbij probeert het het eenzijdige beeld dat volgens de uitgever soms van de regio bestaat te doorbreken.

›››

Mobiliteit kunstenaars centraal op symposium Caïro

april 2009 -

Onafhankelijke kunstwerkplaatsen, financiers, conservatoren, kunstenaars en netwerken uit het Midden-Oosten, Afrika en Europa vonden elkaar tijdens het Cairo Residency Symposium.

›››

Latijns-Amerikaanse oriëntatiereis legt contrasten bloot

april 2009 -

Vertegenwoordigers van culturele instellingen en andere deskundigen uit Europa, Afrika en Azië reisden in maart 2009 naar drie Latijns-Amerikaanse hoofdsteden. Doel was het bevorderen van de internationale professionalisering in de sector.

›››
Inhoud syndiceren