Culturele uitwisseling

Christopher Cozier: "Mijn schetsboekjes zijn mijn atelier geworden"

maart 2009 -

Het werk van de Trinidadse beeldend kunstenaar, redacteur en onderzoeker Christopher Cozier kenmerkt zich door een sterk engagement met de postkoloniale Cariben.

›››
image

Festival sur le Niger in Mali: een echt volksfeest

februari 2009 -

Iedereen in Segou kan meegenieten van het festival, dat niet alleen een culturele maar ook een economische doelstelling heeft.

›››

Indringend toneelstuk over Zuid-Afrikaanse macho's

februari 2009 -

It's a man's world legt een urgent probleem in Zuid-Afrika bloot: het traditionele machogedrag past niet langer in een veranderende samenleving, waarin vrouwen op meer gelijkwaardige voet leven met mannen.

›››

Gedeelde Ritmes uit Benin en Suriname

februari 2009 -

Okobua uit Suriname werd gekoppeld aan Percus Nomades uit Benin voor een Nederlandse tournee. Het werd een samenwerking waar beide partijen enthousiast over zijn.

›››
image

Muhanad Rasheed: "Ik ben Irakees, maar ik vraag me af wat dat betekent"

januari 2009 -

Tweeënhalf jaar geleden vluchtte hij vanuit Bagdad naar Jordanië, vervolgens naar Syrië, tot hij zich in 2008 in Amsterdam vestigde. Voor de choreograaf en danser is nu de grootste artistieke uitdaging het laveren tussen de Irakese cultuur en zijn nieuwe Europese werkelijkheid.

›››
image

Succes voor intercultureel poppenspel in Indonesië

januari 2009 -

De poppentheatervoorstelling On a journey is een bijzonder samenwerkingsproject tussen Indonesische, Mexicaanse en Australische poppenspelers.

›››
image

Geslaagde ontmoeting onafhankelijk opererende Aziatische kunstenaars

januari 2009 -

Schrijvers, beeldend kunstenaars, filmers en acteurs namen kennis van elkaars denkbeelden tijdens de conferentie Culture Asia: Connecting Asian Cultural Actors die eind december 2008 in Bangalore plaatsvond.

›››

La Paz Ibero-Amerikaanse Culturele hoofdstad 2009

januari 2009 -

Het stadsbestuur doet er alles aan om zowel het Ibero-Amerikaanse karakter als de lokale culturele diversiteit van de stad tijdens de festiviteiten naar voren te laten komen.

›››

Free Dimensional: opereren op het snijvlak tussen kunst en mensenrechten

januari 2009 -

Todd Lester van Free Dimensional legt uit hoe zijn organisatie probeert sociale rechtvaardigheid te bevorderen door activisten faciliteiten te bieden in kunstenaarswerkplaatsen.

›››

Pichet Klunchun blijft investeren in Thaise eigentijdse dans

december 2008 -

De onlangs met de ECF-Award bekroonde Thaise choreograaf werkt over de hele wereld. Daarnaast  zet hij zich in voor de danscultuur in eigen land.

›››
Inhoud syndiceren