Culturele uitwisseling

Gevluchte Iraanse schrijvers worstelen met identiteit

mei 2008 -

Hoe is het voor een schrijver om huis en haard te verlaten en in een ander land, een andere cultuur en een andere taal verder te werken? Die vraag stond centraal tijdens een debat op het Internationaal Literatuurfestival Amsterdam.

›››

Jan Fabre inspireert Peruaans theatergezelschap LOT

mei 2008 -

Performers, acteurs en dansers in Lima, Peru namen deel aan een vijfdaagse workshop van de Jan Fabre Teaching Group. De workshop vormde een onderdeel van de eerste fase in de samenwerking tussen theatergezelschap LOT en Troubleyn, het laboratorium van Jan Fabre in Antwerpen.

›››

N'goné Fall: 'Overheden zijn de laatste met wie je moet willen samenwerken'

April 2008 -

Dat relatief weinig goede kunstenaars hun werk in het noorden laten zien, ligt vooral aan verkeerde partnerkeuze, zei N'goné Fall, architecte en curator uit Senegal, tijdens de conferentie Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››

Theaterspektakel over vissers op het strand in Senegal

januari 2008 -

Theatre Embassy maakte op basis van het beroemde Nederlandse volksdrama Op hoop van zegen van Herman Heijermans een bewerking in Senegal over de arbeidsomstandigheden van vissers op het strand bij St. Louis. Regisseur Anna Rottier werkt ter plaatse sinds eind november 2007.

›››
photo

"Culturele uitwisseling verruimt artistieke grenzen"

november 2007 -

Drie Latijns-Amerikaanse theatermakers in gesprek over cultuurbeleid, de positie van onafhankelijk theater in hun landen en het belang van artistieke uitwisselingen in de regio.

›››

Iedere euro welbesteed bij kunst- en cultuuruitwisseling

oktober 2007 -

Cultuur als onderdeel van ontwikkelingssamenwerking is geen luxe, stelt Paul Voogt, hoofd communicatie van het Tropenmuseum Amsterdam.

›››

Harmonie tussen Arabische en westerse typografie

september 2007 -

Lange rijen mensen voor de expositieruimte, aandacht in landelijke Nederlandse kranten, stevige uitspraken op weblogs over de teloorgang of juist de verrijking van cultuur; zelden zal er zoveel ophef zijn ontstaan over... typografie.

›››

Arts Collaboratory, nieuw programma van Hivos, DOEN en Mondriaan Stichting

juni 2007 -

Versterking van cultureel ondernemerschap bij beeldende kunstenaarsinitiatieven in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en het bevorderen van kennisuitwisseling. Dat zijn de belangrijkste doelen van Artscollaboratory, een nieuw programma van Hivos & DOEN in samenwerking met de Mondriaan Stichting.

›››

Satyendra Pakhalé: "Humaan en duurzaam ontwerpen blijft complex"

juni 2007 -

Designer Satyendra Pakhalé kijkt terug op zijn eerste periode als hoofd van de mastersopleiding Design for Humanity and Sustainable Style aan de Design Academy in Eindhoven.

›››
foto

Breyten Breytenbach over cultuur in Afrika

april 2007 -

Is er eigenlijk wel sprake van een Afrikaanse cultuur, gezien de vele buitenlandse invloeden waaraan deze in de loop der tijd is blootgesteld? Breyten Breytenbach, schrijver en directeur van het Gorée Instituut in Senegal, deelt enkele van zijn twijfels.

›››
Inhoud syndiceren