Culturele uitwisseling

Hala Elkoussy: inzoomen op innerlijke werelden

december 2006 -

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam is een werk- en ontmoetingsplaats voor jonge kunstenaars uit de hele wereld. Vijftig resident artists werken twee jaar in een eigen atelier. Confrontatie met uiteenlopende culturen en advies van kunstprofessionals zorgen voor verdieping van de kunstenaarspraktijk.

›››

Tien geboden voor multicultureel Nederland

oktober 2006 -

Hoe moet Nederland omgaan met het taalgebruik van etnische minderheden? Hierover discussieerden schrijvers, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden op 27 september in het Korzo Theater te Den Haag.

›››

Cultuur uit het Midden-Oosten in Denemarken

september 2006 -

Het Deense Centrum voor Cultuur en Ontwikkeling organiseert iedere drie jaar een groot cultureel festival, waarbij een bepaalde regio in de wereld centraal staat. Dit jaar gaat het festival onder de naam Images of the Middle East in op veranderingen in ruimte en identiteit en presenteert het dromen en visioenen van jongere generaties in en om het Midden-Oosten.

›››
photo

Bisi Silva over de Afrikaanse kunstscene

september 2006 -

Bisi Silva, een van de zes curatoren van de zevende Dak’Art Biennale, was onlangs in Amsterdam in het kader van het bezoekersprogramma van de Mondriaan Stichting. Zij sprak met de Kracht van Cultuur, een site die zij zelf regelmatig raadpleegt.

›››
photo

Succesvolle dansgroep uit Burkina Faso stimuleert culturele uitwisseling

juli 2006 -

Krisztina de Châtel, Salia Sanou en Seydou Boro werken aan de choreografie voor Tando, een dansproductie die op het internationale festival Julidans in Amsterdam voor het eerst zal worden opgevoerd.

›››
photo

Culturele uitwisseling tussen India en Nederland neemt toe

mei 2006 -

De Nederlandse cultuursector krijgt voet aan de grond in India. En andersom lijkt er in Nederland ook meer er meer aandacht voor Indiase cultuur te komen.

›››

Nieuwe aspecten van Afrikaanse literatuur

april 2006 -

Van 21 tot 23 maart 2006 organiseerde het Centre for African Literary Studies een congres over "De nieuwe aspecten van Afrikaanse literatuur (The Changing Face of African Literature)". Dit congres vond plaats op de Pietermaritzburg campus van de University of KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika en was een bijzonder onderdeel van het festival "Time of the Writer" in Durban.

›››

Afrikaanse dansers op de pleinen van Montevideo

december 2005 -

In Uruguay vond van 11 tot en met 21 november 2005 voor de derde keer het internationale dansfestival Montevideo Sitiada plaats. Het festival biedt niet alleen een platform aan dansers afkomstig uit Latijns-Amerika, maar ook uit Afrika en Europa. Met optredens op straten en pleinen bereiken de dansers een breed publiek.

›››
Affiche Montevideo

Culturele stage in Nederland

november 2005 -

Tammy Ballentyne, werkzaam bij PANSA (Performing Arts Network of South Africa) in Johannesburg, bracht voorjaar 2005 zes weken door in Nederland. Dit in het kader van het Bezoekers Programma van het SICA.

›››

Wereld Kinderfestival reist naar Marokko

november 2005 -

In 1989 namen de Verenigde Naties en Unicef het Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. Met het zetten van hun handtekening verplichtten 191 landen zich tot het beschermen van de rechten van kinderen.

›››
photo
Inhoud syndiceren