Culturele uitwisseling

Uitwisseling moderne muziek en stadscultuur Marseille-Kinshasa

februari 2005 -

Het CAURI-project in Marseille en Kinshasa, Congo, brengt Franse en Afrikaanse muzikanten bij elkaar. Doel is samenwerking op het gebied van moderne en elektronische muziek en nieuwe stromingen in de stedelijke omgeving.

›››

Fotografiefestival Chobi Mela III in Bangladesh

januari 2005 -

Het internationale fotografiefestival Chobi Mela opende op 6 december 2004 in Dhaka, Bangladesh. In lastige omstandigheden kwam een spetterend festival tot stand, met meer dan 30 tentoonstellingen van fotografen uit 17 landen op 7 verschillende locaties. Daarnaast kon het publiek kiezen uit multimediapresentaties, filmvertoningen, lezingen en workshops.

›››
photo

Diversiteit in amateurmuziek op internationale conferentie

januari 2005 -

Op de internationale muziekconferentie Singing the Bridge, bedoeld voor mensen in de amateurmuziek en de muziekeducatie in Nederland, werd een aantal voorbeeldprojecten gepresenteerd op het gebied van diversiteit. 

›››

'Culturele diversiteit is wel degelijk iets moois'

januari 2005 -

Wat zijn de voordelen van een multiculturele samenleving? Valt er in deze tijd van politieke polarisatie ook nog iets positiefs te zeggen over dit gevoelige thema? Het Prins Claus Fonds meent van wel en organiseerde daarom op 2 december 2004 een forumdiscussie, met een enthousiast en eensgezind internationaal gezelschap. 'Respect' was die avond het sleutelwoord.

›››

Hedendaagse nomaden: de Roma

Januari 2005 -

Hoe zien Roma jongeren zichzelf? Hoe staan ze in het leven? Wat zijn hun zorgen en hun ambities? In september vorig jaar kregen ze de gelegenheid om zich te uiten tijdens een videoworkshop in Roemenië. Roma jongeren uit verschillende Oost-Europese landen maakten films over zichzelf die 60 seconden duren.

›››

Anil Ramdas: "Geef ze de nul terug"

Januari 2005 -

Een pleidooi tegen het uit elkaar houden van beschavingen. Wiskunde-onderricht van Anil Ramdas.

›››

Shahidul Alam: In afwachting van een nieuwe verlosser

Januari 2005 -

Shahidul Alam wacht op een nieuwe messias en zoekt deze onder migranten.

›››

Op goed geluk, over de aard van migranten

januari 2005 -

Migratiespecialisten ten spijt, maar als ik aan immigranten denk, dan zie ik een gehoefd dier, een wildebeest of een gnoe, die op een zekere dag van het jaar woest dravend de Mararivier oversteekt...
Yvonne Adhiambo Owuor over migranten.

›››

Vrijheid betekent compromissen sluiten

januari 2005 -

Beeldend kunstenaar Inti Hernandez (Cuba) kwam een jaar geleden naar Nederland. Hoe ziet hij Nederland? En hoe beïnvloedt zijn situatie, tussen twee culturen in, zijn werk als kunstenaar?

›››

Meer biënnales voor beeldende kunst!

december 2004 -

Sebastian Lopez (Argentinië, 1949) was onlangs medecurator van de vijfde Shanghai Biënnale. Aan hem de vraag, of al die biënnales nodig zijn.

›››
photo
Inhoud syndiceren