Culturele uitwisseling

Wit en zwart ontmoeten elkaar in voorkamers

november 2004 -

Will Janssen, programma manager Cultuur Internationaal bij Stichting DOEN, bezocht eind september 2004 het Voorkamerfest in Darling, Zuid-Afrika.

›››

Lemar-Aftaab afghanmagazine.com

november 2004 -

Engelstalig magazine over Afghaanse cultuur.

›››
Lemar-Aftaab

'Immigranten zullen hier voor altijd blijven'

oktober 2004 -

Het debat over nieuwkomers krijgt de laatste jaren een steeds negatievere lading, met nadruk op criminaliteit, werkloosheid en etnische spanningen. Wat zijn echter de positieve kanten van migratie en asiel? Drie wetenschappers en 'ervaringsdeskundigen' hielden hierover onlangs een lezing. Conclusie: 'Immigrants are here to stay.'

›››

Aan de buitenkant van Europa

oktober 2004 -

Nelly Bekus (Belarus) over de grenzen van het nieuwe Europa.

›››

Tweede ronde van kunstenaarsproject Context in teken van water

september 2004 -

In juli en augustus 2004 vond in Mexico-Stad de tweede ronde plaats van Context, een estafetteproject met kunstenaars uit verschillende landen. Dit keer was het thema 'water'.

›››
photo

Ledenbijeenkomst Res Artis in Australië gaat over' het Zuiden'

augustus 2004 -

Augustus 2004 vindt in Australië de tweejaarlijkse ledenbijeenkomst plaats van het wereldwijde netwerk van artist-in-residence-centra, Res Artis. Thema is de rol van het Zuiden of ‘de periferie’ in de mondiale kunstwereld.

›››

Human Development Report 2004 pleit voor culturele diversiteit

augustus 2004 -

Iedere burger moet zelf kunnen bepalen welke taal hij spreekt, welke godsdienst hij beoefent, en hoe hij zich kleedt. Dat is de boodschap van het Human Development Report 2004.

›››
image

Uitwisselingsprogramma voor theatermensen in Ouagadougou

augustus 2004 -

Drie maanden lang komen er in Burkina Faso mensen uit de internationale theaterwereld samen om kennis te delen over het vak. Ook moet er een multinationale Richard III op de planken komen.

›››
photo

Hedendaagse dans in Afrika onderwerp IETM bijeenkomst

juli 2004 -

Met een bijeenkomst eind augustus in Zuid-Afrika wil de Informal European Theater Meeting (IETM) een brug slaan tussen de Europese en Afrikaanse moderne danswereld.

›››

The South Project: gesprek tussen traditionele en moderne werelden

juni 2004 -

Wat hebben Argentinië, Zuid-Afrika, Madagaskar, Oost-Timor, Nieuw Zeeland en Samoa met elkaar gemeen? Welke kant gaat het op met het 'Zuiden'? The South Project, een vier jaar durend kunstproject, wil die vragen beantwoorden door de 'creatieve energieën van het zuidelijk halfrond bijeen te brengen en te vieren'.

›››
image
Inhoud syndiceren