• Performers, acteurs en dansers in Lima, Peru namen deel aan een vijfdaagse workshop van de Jan Fabre Teaching Group. De workshop vormde een onderdeel van de eerste fase in de samenwerking tussen theatergezelschap LOT en Troubleyn, het laboratorium van Jan Fabre in Antwerpen.

Culturele uitwisseling

Kunstfestival Harare bindt strijd aan met isolationisme

mei 2010 -

Ondanks twee verkiezingen, een cholera-epidemie en de voortdurende inflatie houdt het HIFA nog steeds vol. Door de groeiende interesse van buiten Zimbabwe is het festival een belangrijk platform geworden. 

›››
image

Holland Festival 2010 heeft Arabische tint

mei 2010 -

Nederlands meest prestigieuze kunstevenement kent dit jaar verschillende Arabische programmaonderdelen.

›››

Africa United. De weg naar het WK

mei 2010 -

Juni 2010 staat volledig in het teken van het WK voetbal. In Africa United. De weg naar het WK vertellen Afrikaanse journalisten over de diverse dimensies en betekenissen van voetbal op hun continent.

›››

Dromen van het Afrikaanse Nieuwe Bouwen

mei 2010 -

Moderne architectuur in Afrika is onlosmakelijk verbonden met het postkoloniale tijdperk. Architect Antoni Folkers schreef een boek over de soms lastige verhouding tussen het Nieuwe Bouwen en de traditionele Afrikaanse architectuur.

›››

Theaterfestival Bogotá trekt meer dan drie miljoen bezoekers

april 2010 -

Het Festival Iberomericano de Teatro de Bogotá scoort uitzonderlijk hoog als het om bezoekersaantallen gaat. Het festival kan vanwege het toenemende volkse karakter echter ook op kritiek rekenen.

›››
image

Paramaribo SPAN: gesprekken over kunst in Suriname

april 2010 -

Paramaribo SPAN markeert de afronding van een vierjarig uitwisselingsproject tussen Rotterdam en Paramaribo, ARTRoPa. Het project heeft drie onderling verbonden platforms: een boek, een tentoonstelling en een blog.

›››

The ARTerial Network verbindt Afrikaanse kunstenaars

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk bracht in 2007 kunstenaars, culturele organisaties, kunstondernemers en cultuuractivisten bijeen op het Senegalese eiland Gorée. De overtuiging is dat het continent genoeg cultureel kapitaal in huis heeft om bruisende nationale kunstsectoren van te bouwen. Afrikaanse kunst is onderscheidend en onderdeel van het dagelijks leven. Het continent bracht genoeg rolmodellen voort om nieuwe generaties te inspireren.

›››

Ruangrupa onderzoekt gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland

november 2009 -

Wat is de afkorting van VOC? Vereenigde Oost-Indische Compagnie of Vergaan Onder Corruptie? Een greep uit het onderzoek dat  Ade Darmawan en Reza Afisina in het Utrechtse Casco Huis uitvoeren.

›››
image

Reisbureau voor hedendaagse kunst

november 2009 -

Voor degenen die hedendaagse kunstenaars en kunstprojecten op minder bekende locaties willen ontdekken is er sinds kort een nieuw hulpmiddel: het open netwerk Mediamatic Travel.

›››
image

ArtEast en Cascoland, 'de echte kunstenaars van Kirgizië'

september 2009 -

Kunststudenten uit Kirgizië en kunstenaars van het Nederlandse Cascoland presenteerden hun 'interventies in de publieke ruimte' tijdens Boom-Boom, de vierde International Contemporary Art Exhibition in Bishkek, in augustus 2009.

›››
image
Inhoud syndiceren