Africanhiphop.com

december 2004 -
African hiphop

African Hiphop, 1 december 2004

Africanhiphop.com is een Engelstalige website over rappers van het Afrikaanse continent. Het is een van de belangrijkste informatiebronnen op dat gebied, want de obscure rapscene is er sterk gefragmenteerd en anders dan in de Verenigde Staten nog niet in de greep van de commercie.

De site bevat een actueel gedeelte met vrij lange nieuwsberichten en recensies van pas verschenen cd’s, lp’s, cassettes, documentaires en lectuur. Daarnaast is er een interessante ‘bibliotheek’, waarin per land de belangrijkste crews worden voorgesteld. Voor wie zich verder in de materie wil verdiepen, is er een handige lijst met links naar ruim tweehonderd relevante Afrikaanse hiphopsites.
Interactieve mogelijkheden maken deze bedrieglijk saai ogende website extra aantrekkelijk. Er is een webwinkel met een bescheiden collectie cd’s, platen, boeken en tijdschriften, verder zijn er forums, en aspirant-rappers kunnen in december deelnemen aan een virtuele hiphop-slam.
Africanhiphop.com biedt ook de mogelijkheid tot luisteren. Er een ruime keuze uit mp3’s, en de bezoeker kan ook on line afstemmen op een non-stop radiostation.

www.africanhiphop.com