Africaserver

september 2006 -
Africaserver

www.africaserver.nl, vanaf 8 september 2006

Goed nieuws: de Africaserver is terug! Africaserver brengt al zeven jaar inspirerend nieuws uit en over Afrika - "het leuke van Afrika", met ruime aandacht voor kunst en cultuur. Tweeënhalf jaar geleden moest de site om financiële redenen haar activiteiten staken. Maar vanaf 8 september aanstaande is de geheel vernieuwde Africaserver te bekijken.

De nieuwe site oogt fris en toegankelijk, met aansprekende foto's en cartoons. (Al eerder maakte Africaserver de special Bongotoons, over cartoons uit Tanzania.) De homepage is opgezet als online magazine, net als die van de Kracht van Cultuur. Aan dit magazine leveren verschillende organisaties hun bijdrage, waaronder NiZA, Africa in the Picture, Afroneth, Afrovibes, SBK Galerie 23, Thami Mnyele Stichting, The Voice en ZAM. De agenda, uitgebreid en actueel als vanouds, laat zien wat er in Nederland te doen is aan festivals, tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten uit en over Afrika.

De belangrijkste thema's van de site zijn kunst, politiek, economie, onderwijs en wetenschappen. Het magazine is te doorzoeken op die thema's. Gebleven zijn de specials, en de uitgebreide collectie links op thema of land. De site is tweetalig: Nederlands en Engels. Ervan uitgaande dat Nederlanders Engels kunnen lezen, brengt de Nederlandse homepage die twee talen door elkaar; dat is even wennen. Tot slot is er een discussieforum - in welke taal de discussies daar gevoerd gaan worden moet nog blijken.

Africaserver wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NiZA en andere partners.

www.africaserver.nl, vanaf 8 september 2006