Kids-at-Iran.nl

maart 2004 -
Kids-at-Iran

Kids-at-iran.nl, 01-01-2004

Homayoon (8 jaar) uit Teheran wordt later het liefst astronaut. Elham (9 jaar) uit Amsterdam leraar in de moskee. De kinderen stellen zich voor op de website Kids-at-Iran.nl. Net als Maryam (9, Teheran, mét hoofddoekje) en Abdelmouhen (9, Amsterdam), die allebei tandarts willen worden.

Kids-at-Iran.nl is een cultureel uitwisselingsproject dat in februari op feestelijke wijze van start ging. Kinderen uit Amsterdam en Teheran communiceren over de dingen die ze meemaken in hun dagelijks leven. Op de website geven ze een beeld van hun leven. Ook geven ze met behulp van fotografie, animatie, schilderkunst, beeldhouwen en videobrieven vorm aan hun ideeën en belevingen, onder leiding van beeldend kunstenaars en docenten. Een deel zal te zijner tijd te zien zijn in het KIT Tropenmuseum en in het Children's Museum van Kanoon in Teheran.

Kids-at-Iran.nl is een project van het Tropenmuseum Junior, gerealiseerd met subsidies van de Mondriaan Stichting en NCDO en gesponsord door Shell Development Iran. Het project sluit aan op Paradijs & Co, de tentoonstelling over Iran van Tropenmuseum Junior in het Koninkijk Instituut voor de Tropen.

www.kids-at-iran.nl