Steps for the future

februari 2004 -

Steps for the Future is een collectie films uit zuidelijk Afrika over de impact van AIDS op het dagelijks leven. Het zijn geen educatieve films, maar verhalen over concrete situaties.

Het aanbod loopt uiteen van lange documentaires tot muziekvideo's, tekenfilms en experimentele korte films. Alle films zijn gemaakt door regisseurs uit de regio. De kwaliteit van de films is hoog, en zowel in 2002 als in 2003 werden prijzen in de wacht gesleept op het filmfestival van Cannes. De website bevat filmbeschrijvingen en trailers van alle films.

De films vormden een onderdeel van een mediacampagne uit 2001 om de discussie over de AIDS-problematiek te bevorderen. De films zijn nu op video uitgebracht in dertien lokale talen, en worden vertoond in scholen, kerken, hostels, townships en dorpen. In een apart gidsje zijn aanwijzingen opgenomen voor het vertonen van de films, inclusief discussievragen en instructies voor het bedienen van de videorecorder.

Steps for the Future is een initiatief van the Finnish Broadcasting Company / YLE2 Documentaries and Day Zero Film & Video uit Zuid-Afrika. Veel meer over dit project is te vinden op de website. Ook kunnen hier alle 26 films worden besteld.

www.dayzero.co.za/steps/